Actinica solkrem

Actinica Lotion beskytter huden og bidrar til å forebygge enkelte former for hudkreft. Det er et høyeffektivt medisintekniskt produkt som beskytter mot et bredt spekter av UV stråler, dvs. både UVB og UVA stråling. Produktet er utviklet spesielt for personer som har økt risiko for å utvikle non-melanom hudkreft ved eksponering av UV-stråler.

 

UV-lys

Eksponering for UV-stråler er en viktig medvirkende årsak til ikke-melanom hudkreft. UV-lys gir direkte skader på hudcellene og påvirker også hudens immunsystem. Vanligvis gjenopprettes hudens immunsystem uten problemer, men for personer med nedsatt immunforsvar, kan gjenopprettingen ta lengre tid. Da øker risikoen for å utvikle hudkreft.

 

Personer som har nedsatt immunforsvar, har hatt hudkreft tidligere eller som utsetter seg for kraftig og langvarig UV-stråling, har spesielt høy risiko og bør beskytte seg mot UV-lys. UV-lys kan komme fra både naturlige og kunstige kilder. Solen sender ut ulike typer ultrafiolett lys, UV-lys, blant annet langbølget UVA-lys og kortbølget UVB-lys. Både UVA og UVB når frem til jordoverflaten og har stor betydning for hudens tidlige aldring, øyeskader (inkludert grå stær) og enkelte typer hudkreft. Det er viktig å huske at 90 % av UV-lyset trenger gjennom skyene. Derfor må man alltid beskytte huden, uansett vær.

 

Beskytt huden mot UV-eksponering

 

Beskyttelse mot eksponering av UV-stråling kan medføre forebygging av hudkreft. For personer som har økt risiko for å rammes av hudkreft, er det derfor ekstra viktig å huske påpasselighet med å unngå UV-stråling hele året. Hvis man tilhører denne gruppen, bør man beskytte seg selv til alle årstider (fra vår til vinter), også når det er overskyet.

 

Noen tips til hvordan du kan beskytte huden:

 

 • Bruk beskyttende klær i tettvevd stoff som beskytter mot UV-stråler.
 • På alle ubeskyttede områder skal du bruke rikelige mengder med UV beskyttelse for eksempel. Actinica lotion hver morgen og hver dag hele året.
 • Ikke planlegg utendørsaktiviteter mellom kl. 10 på formiddagen og kl. 16 på ettermiddagen
 • Unngå solarium som øker risikoen for hudkreft ytterligere
  (actinica.no)

 

For mer informasjon besøk actinica.no

 

Actinica Lotion

solkremActinica® Lotion er et høyeffektivt medisinteknisk produkt som beskytter mot et bredt spektrum av UV-stråler, dvs. både UVB (SPF50+)- og UVA-stråling. Produktet er utviklet spesielt for personer som har økt risiko for å utvikle non-melanom hudkreft ved eksponering for UV-stråler.

 

 • Actinica Lotion er det første og eneste medisintekniske produktet som i en klinisk studie har vist seg å ha effekt på ulike former for ikke-melanom hudkreft hos personer med nedsatt immunforsvar. Med jevnlig bruk av Actinica Lotion i to år, viste studien:
  • 53 % reduksjon av aktiniske keratoser
  • ingen ny utvikling av invasiv plateepitelkreft
 • Actinica Lotion inneholder en kombinasjon av moderne, fotostabile UV-filtre som dekker et bredt UV-spekter og absorberer, reflekterer og sprer UV-strålingen. Det gir en høyeffektiv beskyttelse mot både UVB- og UVA-stråling. Actinica Lotion er testet i henhold til de europeiske kravene for solbeskyttelse: dens UVB- og UVA-beskyttelse oppfyller de høyeste kravene, «svært høy UV-beskyttelse».
 • Actinica Lotion har gode fuktighetsgivende egenskaper, inneholder ingen parfyme og kan brukes av alle, uansett hudtype.
 • Enkel og praktisk påføring. Actinica Lotion kommer i en doseringspumpe som lar deg dosere nøyaktig riktig mengde Actinica Lotion på forskjellige hudområder ifølge doseringsskjemaet slik at du kan være sikker på at du bruker nok lotion for å beskytte huden.