Blodkar

Sprengte blodkar i ansiktet

Blodkar i ansiktet

Rødhet i ansiktet kan være et problem og veldig slitsomt. Lyse hudtyper blir lett rød ved varme, kulde og anstrenginger. Rødhet kan også skyldes hudsykdommer som rosacea. Det er vanlig at rødhet i ansiktet oppleves som et problem og noen skjuler den gjennom et lager av sminke eller unnviker i verste fall sosiale situasjoner når rødheten synes.

Hva kommer blodkar i ansiktet fra?

Når blodkaret i ansiktet utvider seg blir huden rød. Pulserende aktiviteter som jogging eller nervøsitet øker sirkulasjonen og gjør at blodet pumpes ut i karet. I ansiktet har vi mange små fine kar – når disse fylles av blod blir man rød.

Går det an å ta bort sprengte blodkar i ansiktet?

Gjennom IPL-behandling kan man på en sikker måte redusere de fine, ytterlige blodkarene i ansiktet. Den IPL-teknikken vi bruker har egenskaper som gjør det mulig å fjerne forskjellige karforandringer. På noen blodkar ser vi resultat med en gang.

Lysbehandling av blodkar

IPL-lyset produserer varme som varmer opp den syke forandringen til en temperatur høy nok til å ødelegge og ta bort vevet. Lys energi blir absorbert av hemoglobinet og blir varmt. Når blodet blir varmt nok koaguleres blodet og karveggen blir ødelagt.

Hvor mange IPL-behandlinger trengs?

Normalt behøves 2-3 behandlinger for et godt resultat.